Nie rozumiem jednego , skoro masz dylemat pomiędzy FF2 1.6 i O2 1.9 to czemu nie porównasz tych samochodów w takich samych silnikach? Jedyny wytrwały Ford to Transit :-) Sąsiad ma FF2 1.6 w sedanie i mówi że jak włączy klimę to nie ma czym jechać :|
Czy w TDi 110koni da sie zamontowac skrzynie 6-cio biegową??
Zwiń
X
-
Re: Czy w TDi 110koni da sie zamontowac skrzynie 6-cio biego
Zamieszczone przez multimaxCzy w TDi 110koni da sie zamontowac skrzynie 6-cio biegową bez wiekszych problemow,
czy trzeba zmieniac cosc jeszcze???
Czy skrzynie "6'stki" od VW 130koni beda pasowac???
Gdzies na forum bylo juz o tym(poszukaj) ,ale nikt z forum jeszcze skrzyni nie zmienil :roll:
Komentarz
-
-
Witam , jest kilka rzeczy, które musisz zmienić, półosie, wysprzęglik, sprzęgło i jeszcze parę spraw. Ogólnie da się zrobić ale kasy trochę trzeba włożyć i pracy.
Jedyne co da Ci 6 to większy v-max i ciszej w samochodzie przy wyższych prędkościach.
Choć dobra 5 potrafi nawet 240/h pokazać ale obroty niestety są bardzo wysokie.
Decyzja należy do Ciebie, ja stwierdziłem że na razie się w to nie bawię."Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
-
lec
-
Cos mi stuka w skrzyni, jeszcze nie zostalo to dokladnie namierzone i zdiagnozowane.
Zazwyczaj remonty skrzyn nie sa zbyt oplacalne ;/
Generalnie przygotowuje sie na najgorsze - czyli wymiane skrzyni.
Jesli wymiana bedzie konicznascia chciabym wiedziec ile musiabym wiecej dolozyc zeby byl o tej jeden bieg wiecej.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez multimaxGeneralnie przygotowuje sie na najgorsze - czyli wymiane skrzyni.
Jesli wymiana bedzie konicznascia chciabym wiedziec ile musiabym wiecej dolozyc zeby byl o tej jeden bieg wiecej."Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LucaWitam , jest kilka rzeczy, które musisz zmienić, półosie, wysprzęglik, sprzęgło i jeszcze parę spraw. Ogólnie da się zrobić ale kasy trochę trzeba włożyć i pracy.
Jedyne co da Ci 6 to większy v-max i ciszej w samochodzie przy wyższych prędkościach.
Choć dobra 5 potrafi nawet 240/h pokazać ale obroty niestety są bardzo wysokie.
Decyzja należy do Ciebie, ja stwierdziłem że na razie się w to nie bawię.
dla tych co planują wymianę (Vmax + cisza) = nie lepiej pomyśleć o "przedłużeniu" 5-ki :?: (wymiana pary zębatek= spadek obrotów - w zależności od pary - 300 do 500 obr./min.). Takie zejście z 4.000 do 3.500 to chyba już coś :!:
... jednak te min. 165 km trzeba pod butem mieć :?pozdrowienia
leotdi
-----------------------
+180kM ASV by Ali
Komentarz
-
-
danielpoz
zwykla skrzynka 5 biegowa do tdi to wydatek pare stowek-tanie sa bo cholery nie chca sie psuc
ale do 1.6 cena znacznie wieksza hahaha wieksze zapotrzebowanie
Komentarz
-
skrzynia od TDI do 1.6 bedzie pasowala plug and play, wady... autko bedzie szybsze, ale ciut slabsze na przyspieszeniu. tzn spadnie przyspieszenie o jakies 5% a predkosc wzrosnie i bedzie ciszej w aucie.
[ Dodano: Nie 04 Cze, 06 12:47 ]
poza tym sugeruje poszukac skrzyni od glofa II, III albo corrado, passat itp... z silniami 1,8 albo G60... takie skrzynie mozna kupic za 500-600zl a pasuja bez problemu1,9TDi ASV/VP - było - 117HP/252Nm, teraz jest ??? ALIGATOR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez laminaskrzynia od TDI do 1.6 bedzie pasowala plug and play, wady... autko bedzie szybsze, ale ciut slabsze na przyspieszeniu. tzn spadnie przyspieszenie o jakies 5% a predkosc wzrosnie i bedzie ciszej w aucie.
[ Dodano: Nie 04 Cze, 06 12:47 ]
poza tym sugeruje poszukac skrzyni od glofa II, III albo corrado, passat itp... z silniami 1,8 albo G60... takie skrzynie mozna kupic za 500-600zl a pasuja bez problemupozdrowienia
leotdi
-----------------------
+180kM ASV by Ali
Komentarz
-
-
danielpoz
-
Za 1200zl to jest cena jaka juz nie raz slyszalem na szrotach. Czasem maja jakies po okolo 1000zl, ale wiem ze jest to towar ktory bardzo szybko schodzi lub jest na tzw zamowienie - nie wnikalem co to znaczy :twisted:
A Bielsko jest jak kilka innych miejsc w Polsce, jednym z wiekszych smietnikow z czesciami :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecZamieszczone przez leotdiMam EGS (wersja Sport) i przykładowo dla 220km/h licznikowo obroty wynoszą 4.500
Mam ten sam silnik (ASV) i skrzynie o takim samym oznaczeniu :roll: U mnie przy 205km/h jest cos ~4.300obr/min.
Komentarz
-
Komentarz